ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ


Κάντε κλικ για να δείτε την αφίσα της έκκλησηςΚάντε κλικ επάνω στην εικόνα για να δείτε την αφίσα της έκκλησης.


ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΗΣ

Συγκομιδή οργάνων από κρατούμενους συμβαίνει στην Κίνα και η συντριπτική πλειοψηφία είναι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ, πολιτικοί αντιφρονούντες, και μειονότητες Ουιγούρων και Θιβετιανών.

Επίσημες εκθέσεις από τις κινεζικές αρχές κατέγραψαν 18.500 περιπτώσεις μεταμοσχεύσεων οργάνων στα έξι χρόνια μεταξύ 1994 και 1999. Ο αριθμός εκτινάχθηκε γύρω στις 60.000 τα επόμενα έξι χρόνια μεταξύ 2000 και 2005. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεθνούς Αμνηστίας, περίπου 2.000 φυλακισμένοι εκτελούνται ανά έτος στην Κίνα. Ακόμα και αν όλα τα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν στις 18.500 μεταμοσχεύσεις μεταξύ 1994 και 1999 πάρθηκαν από εκτελεσμένους κρατούμενους, ενώ οι νεκροί κρατούμενοι παρείχαν τον ίδιο αριθμό οργάνων τα επόμενα έξι χρόνια, παραμένει ανεξήγητη η πηγή οργάνων για τις υπόλοιπες 40.000 μεταμοσχεύσεις.

Ο κ. Ντέηβιντ Μάτας, γνωστός δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο κ. Ντέηβιντ Κίλγκουρ, πρώην Βουλευτής και Υπουργός Εξωτερικών της Καναδικής Κυβέρνησης για την Ασία και τον Ειρηνικό, διεξήγαγαν ανεξάρτητες έρευνες. Η ανάλυση μεγάλης ποσότητας στοιχείων τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι «Υπάρχει και συνεχίζεται μέχρι σήμερα μεγάλης κλίμακας αφαίρεση οργάνων από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ χωρίς την συγκατάθεση τους».

Αποκάλεσαν την συγκομιδή οργάνων στην Κίνα ως «μία πρωτοφανή μορφή κακού σε αυτόν τον πλανήτη». Ο Καθηγητής Άρθουρ Κάπλαν, επικεφαλής του Τομέα Βιοηθικής της Κλινικής Λανγκόν του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, εξέτασε όλα τα στοιχεία από την σκοπιά ενός ιατρού επιστήμονα και κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα, ότι υπάρχει ένα κρατικό σύστημα «δολοφονιών κατά παραγγελία».

Αυτό σημαίνει ότι οι φυλακές και τα στρατόπεδα εργασίας της Κίνας, σε συνεργασία με νοσοκομεία σχετιζόμενα με τον κινεζικό στρατό και την αστυνομία, επιλέγουν δότες οργάνων μεταξύ εκατοντάδων χιλιάδων κρατουμένων για τους πελάτες τους (πολλοί είναι από το εξωτερικό), δολοφονώντας κυριολεκτικά αυτούς που τα όργανά τους αναγνωρίζονται ως συμβατά.

Από τον Αύγουστο του 2006, ο Εισηγητής του ΟΗΕ για τα Βασανιστήρια, Μάνφρεντ Νόβακ και η Ειδική Εισηγήτρια του ΟΗΕ για την Ανεξιθρησκία, Άσμα Τζαχανγκίρ έχουν υποβάλλει στην «Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων» πολυάριθμες μαρτυρίες για συγκομιδή οργάνων από ζωντανούς ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Το 2008, δήλωσαν ότι: «Οι αναφερόμενοι μικροί χρόνοι αναμονής που έχουν διαφημιστεί για πλήρως συμβατά όργανα υπονοεί την ύπαρξη ηλεκτρονικού συστήματος εύρεσης συμβατότητας για μοσχεύματα καθώς και μια μεγάλη τράπεζα ζωντανών υποψηφίων δοτών. Υπάρχει ο ισχυρισμός ότι η ασυμφωνία ανάμεσα στα διαθέσιμα όργανα και των αριθμό των επιβεβαιωμένων πηγών εξηγείται με την συγκομιδή οργάνων από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, και η αύξηση των μεταμοσχεύσεων από το 2000 συμπίπτει και συσχετίζεται με την εκκίνηση της δίωξης κατά των ανθρώπων αυτών». (έγγραφο ΟΗΕ Α/HCR/7/10/Add.1,29 Φεβρουάριος 2008 Παράγραφος 40-41).

Πράγματι, είναι «μια πρωτόγνωρη μορφή κακού σε αυτόν τον πλανήτη». Πλήττει ανθρώπους που κρατούνται, τα κοντινά οικογενειακά τους πρόσωπα, την αξιοπρέπεια της ανθρωπότητας και, πιο σοβαρά, τις θεμελιώδεις αρχές του ανθρώπινου πολιτισμού.

Καθώς είμαστε ανήσυχοι ότι ο τομέας των μεταμοσχεύσεων γίνεται αντικείμενο κατάχρησης για πολιτικούς λόγους στην Κίνα, νιώθουμε την ευθύνη να επιστήσουμε την προσοχή σας στο ζήτημα αυτό.

Ως εκ τούτου, καλούμε την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να ξεκινήσει την δημιουργία μιας ανεξάρτητης και ικανής ερευνητικής ομάδας και να επιβλέψει την έρευνα πάνω σε πρακτικές εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων στην Κίνα, με ιδιαίτερη προσοχή στους κρατούμενους συνείδησης. Επίσης σας καλούμε να κάνετε έκκληση προς την Κίνα ώστε να τερματίσει άμεσα την πρακτική αφαίρεσης οργάνων από εκτελεσμένους και κρατούμενους συνείδησης.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter