ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Ίσως έχετε ακούσει για την μαζική απαγόρευση του Φάλουν Ντάφα που ισχύει ακόμα στην Κίνα. Τι συμβαίνει ακριβώς, και γιατί η Κινεζική κυβέρνηση εξαπέλυσε τόσο άγρια τη μανία της εναντίον μιας εξάσκησης που είναι τόσο ξεκάθαρα γαλήνια και –σε καμία περίπτωση– απειλητική; Ελπίζουμε να βοηθήσουμε ρίχνοντας λίγο φως σε αυτά τα ερωτήματα για σας.

Παρασκήνιο - προϊστορία

Πριν απ’ όλα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Κινεζική κυβέρνηση, που ασκείται από το Κομμουνιστικό Κόμμα, επίσημα είναι άθεη, κι έτσι οτιδήποτε πνευματικής φύσης αποθαρρύνεται και συχνά τίθεται εκτός νόμου γιατί δεν συμβαδίζει με την κομμουνιστική ιδεολογία. Ενώ για μας –έθνη με κυβερνήσεις δημοκρατικά εκλεγμένες– η ελευθερία της πίστης σε μια ιδέα θεωρείται ως ένα απ’ τα πιο βασικά πανανθρώπινα δικαιώματα, στην Κίνα, τέτοια θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα σπάνια προστατεύονται.

Τα Γεγονότα

Στις 25 Απριλίου του 1999, περισσότεροι από 10.000 ασκούμενοι του Φάλουν Ντάφα πραγματοποίησαν μία νόμιμη, ειρηνική συγκέντρωση στο Πεκίνο έξω από τον περίβολο της Κινεζικής ηγεσίας, στο Τζονγκ Νανχάι. Αιτία της συνάθροισης αυτής ήταν αναφορές κακοποιήσεων και βιαιοτήτων που λίγο καιρό νωρίτερα επιβλήθηκαν σε ασκούμενους του Φάλουν Ντάφα από την Κινέζικη αστυνομία στην πόλη Τιαντζίν, όπως και σε μια αδικαιολόγητη απαγόρευση για δημοσίευση υλικού του Φάλουν Ντάφα. Η συνάθροιση ήταν ειρηνική και στα πλαίσια της τάξης. Αφού οι ασκούμενοι παρουσίασαν τις θέσεις τους στον κ. Τζου Ρονγκτζί, πρωθυπουργό του Κινεζικού Κρατικού Συμβουλίου, επέστρεψαν ήσυχα στα σπίτια τους.

Το γεγονός ξεκάθαρα ξάφνιασε την Κινεζική ηγεσία διότι ποτέ δεν περίμεναν πως τόσοι πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να μαζευτούν τόσο γρήγορα στην καρδιά της πρωτεύουσας. Ποτέ από τον καιρό των γεγονότων της πλατείας Τιενανμέν το 1989 - που η κινητοποίηση των φοιτητών του Πεκίνου συγκέντρωσε γύρω της πάρα πολλούς ανθρώπους για να κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση, - δεν είχαν συγκεντρωθεί τόσοι πολλοί άνθρωποι διαδηλώνοντας ειρηνικά. Όπως ίσως πολλοί θυμούνται ή γνωρίζουν η αντίδραση της κυβέρνησης σε εκείνο το συγκεκριμένο περιστατικό (1989) ήταν, βεβαίως, άμεση και κτηνώδης.

Την νύχτα της 19ης του Ιουλίου του 1999, η αστυνομία έκανε επιδρομή στα σπίτια χιλιάδων ασκούμενων σέρνοντάς τους στη φυλακή.

Την επόμενη μέρα το Φάλουν Ντάφα ήταν επίσημα παράνομο στην Κίνα. Από εκείνη τη στιγμή και στο εξής, ξεκίνησε μία τεράστια κυβερνητική εκστρατεία με στόχο να καθυποτάξει και να καταστρέψει το Φάλουν Ντάφα. Τα από την κυβέρνηση ελεγχόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δούλευαν ασταμάτητα διαδίδοντας ψευδείς πληροφορίες στο κοινό, και μέσω των πρεσβειών τους έβγαλαν την προπαγάνδα τους και σε όλο τον κόσμο. Ο σκοπός ήταν να παραπλανήσουν το κοινό και να καλύψουν τις σοβαρότατες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον ασκουμένων του Φάλουν Ντάφα, καθώς χιλιάδες συνελήφθησαν και κρατήθηκαν υπό περιορισμό για ανάκριση, βασανιστήρια, και για – όπως την αποκαλούν – «επανεκπαίδευση».

Μέχρι σήμερα, η κινέζικη κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμη μέθοδο, για να τρομοκρατήσει και να εξαναγκάσει τους ανθρώπους να απαρνηθούν την πίστη τους. Έστρεψαν την κοινωνία, ακόμα και μέλη οικογενειών, τον έναν ενάντια στον άλλον μέσα από απειλές και βαριά πρόστιμα, με αποτέλεσμα χιλιάδες να έχουν χάσει τις δουλειές και τα σπίτια τους. Και ο κατάλογος συνεχίζεται.

Εκατομμύρια βιβλία του Φάλουν Ντάφα και ταινίες κάηκαν δημόσια και καταστράφηκαν. Η πρόσβαση σε όλες τις ιστοσελίδες που αφορούσαν το Φάλουν Ντάφα μπλοκαρίστηκαν ή φρακάρισαν στην Κίνα, και αυτοί που έστελναν πληροφορίες για τα χτυπήματα και τις βιαιότητες που είχαν ζήσει, ενώ ήταν υπό περιορισμό, συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν για «διαρροή κρατικών μυστικών». Ασκούμενοι αρνήθηκαν νόμιμη εκπροσώπηση, και έλαβαν ποινές έως και 18 χρόνια φυλακή σε δίκες παρωδία. Χιλιάδες άλλοι στάλθηκαν σε στρατόπεδα καταναγκαστικών έργων χωρίς δίκη.

Ακόμα χειρότερα, πολλοί ασκούμενοι του Φάλουν Ντάφα κλείστηκαν σε ψυχιατρικούς θαλάμους όπου με τη βία τους χορηγήθηκαν δραστικά ψυχοτροπικά φάρμακα προκαλώντας τους σοβαρές σωματικές βλάβες. Αυτή είναι τακτική που χρησιμοποιούνταν στη Σοβιετική Ένωση τον καιρό του Στάλιν σαν ένας τρόπος να πείσουν το κοινό ότι τα θύματα ήταν διανοητικά τρελοί οπότε δικαιολογημένα ήταν κρατούμενοι.

Μαρτυρίες και στοιχεία που ήρθαν στο φως από τον Μάρτιο του 2006 αποκαλύπτουν πως όλα αυτά τα χρόνια γίνεται αφαίρεση οργάνων από τα σώματα ασκουμένων και όσο αυτοί είναι ακόμα ζωντανοί, τα οποία κατόπιν διανέμονται σε νοσοκομεία της χώρας προς πώληση. Δεν είναι τυχαίο πως το εμπόριο οργάνων ανθεί τα τελευταία χρόνια στην Κίνα. Τα σώματά τους στη συνέχεια καίγονται για να μην υπάρχουν στοιχεία.

Μέχρι σήμερα (), έχουν αναφερθεί αποδεδειγμένες υποθέσεις –υπό φυσιολογικές συνθήκες– υγιών ασκουμένων οι οποίοι χτυπήθηκαν και βασανίστηκαν μέχρι θανάτου ενώ ήταν υπό κράτηση. Πάρα πολλές χιλιάδες είναι οι αγνοούμενοι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν για τον συνολικό αριθμό των ασκουμένων που είναι κρατούμενοι σε διάφορα κέντρα, στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυλακές πως είναι ανάμεσα σε 200.000 με 1.000.000!

Όλο αυτό το διάστημα της βίας και των βασανισμών, οι ασκούμενοι του Φάλουν Ντάφα, έχουν δείξει ανεπανάληπτη καλοσύνη και ανεκτικότητα. Ούτε ένας ασκούμενος δεν επέστρεψε χτύπημα, ούτε αντιδίκησε εναντίον των αστυνομικών. Σε όλο τον κόσμο, όλοι οι ασκούμενοι χρησιμοποίησαν μόνο μη-βίαια, ειρηνικά, και νόμιμα μέσα για να εκδηλώσουν τις θέσεις και τις εκκλήσεις τους. Αυτή η συμπεριφορά, απέναντι σε μια τέτοια και τόσο μεγάλης έκτασης βαναυσότητα και αδικία, δείχνει ξεκάθαρα σε όλο τον κόσμο την βαθειά γαλήνια και ευσπλαχνική φύση του Φάλουν Ντάφα.

«Δεν είμαστε ενάντια στην κυβέρνηση τώρα, ούτε θα είμαστε στο μέλλον. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μας συμπεριφέρονται άσχημα, αλλά εμείς δεν συμπεριφερόμαστε στους άλλους άσχημα, ούτε βλέπουμε τους ανθρώπους σαν εχθρούς.

Καλούμε όλες τις κυβερνήσεις, τους διεθνείς οργανισμούς και τους ανθρώπους με καλή θέληση σε όλο τον κόσμο να εκτείνουν την υποστήριξη και την βοήθειά τους σ’ εμάς ώστε να επιλύσουμε την παρούσα κρίση που συμβαίνει στην Κίνα.»

- Λι Χονγκτζί, 22 Ιουλίου 1999

(*) Ονομαστικός κατάλογος νεκρών θυμάτων ([Κινέζικα][Αγγλικά])

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter